Suomalaisten puut - arjessa ja ajatuksissa

Suomalaisten puut - arjessa ja ajatuksissa

30,00€ (ALV 10%) 34.00 EUR

kpl

Suomalaisilla on vahva side metsään ja puihin. Jokaisella puulajilla on omat erikoispiirteensä, joita me metsäkansana olemme osanneet hyödyntää arjen askareissa, leivän ansainnassa ja lääkinnässä. Puihin on liittynyt yliluonnollisia uskomuksia, ja puut ovat olleet kuvataiteilijoiden, muusikoiden ja kirjailijoiden inspiraation lähde.

”Suomalaisten puut – arjessa ja ajatuksissa” kertoo tästä aineellisesta ja henkisestä suhteesta kotimaisiin puulajeihimme ennen ja nyt. Myös urbaanisuomalainen on kiinnostunut metsistä ja niiden tulevaisuudesta. Kirjassa pohditaan myös nykyistä metsien ja puulajien käsittelyä ja niiden tulevaisuutta muuttuvassa ilmastossa.

Kirjoittajat ovat alansa ammattilaisia, joiden työ ja harrastukset ovat liittyneet metsään ja suomalaisiin puulajeihin. Kåre Pihlström on metsien hoitajana hyödyntänyt monipuolisesti kotimaisia puulajeja sekä puuntuotannossa että maisemanhoidossa. Hän on kirjoittanut aiheesta lehtiartikkeleita ja kirjoja. Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Anneli Viherä-Aarnio on metsäntutkija, joka on julkaissut tieteellisiä ja populaariartikkeleita puista, erikoisalanaan koivu ja muut lehtipuut.

Metsäkustannus

Kåre Pihlström, Anneli Viherä-Aarnio

367

Sidottu kovakantinen

1

67.51

2020

978-952-338-089-9

9789523380899

F205711

SUOSITTELEMME

Tarjous
Tarjous