Karttakauppa.fi


Toimitusajoissa ja -tavoissa EI poikkeuksia

17.3.2020

Karttakaupan toimitukset tapahtuvat tällä hetkellä normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Toimitusohjeemme ja toimitusaikamme.

 

Karttakeskus Helsingin venemessuilla 7.–16.2.2020

3.2.2020

Karttakeskus osallistuu tuttuun tapaan Helsingin venemessuille. Messuosastolta löytyy laaja valikoima kotimaisia meri- ja veneilykarttoja sekä myös Viron ja Ruotsin merikarttoja. Esittelyssä on myös veneilijän navigointisovellus Loisto Mariner. Myynnissä on myös mm. karttakirjoja sekä retkioppaita. Osastolta löytyy runsaasti myös alekirjoja ja -karttoja.

Karttakeskuksen osasto löytyy aiemmista vuosista poiketen venemessujen ns. varustehallista, joka sijaitsee messukeskuksen toisessa kerroksessa. Osaston numero on 5h59.

 

Uusi ulkoilukartta Keski-Suomen kansallispuistoista

21.1.2020 Lehdistötiedote

Retkeily ja luonnossa liikkuminen ovat olleet viime vuosina huimassa kasvussa. Keski-Suomen kansallispuistot houkuttelivat kesällä 2019 ennätysmäärän retkeilijöitä. Myös puistojen palveluja on parannettu edelleen käynnissä olevassa investointihankkeessa, ja nyt neljä niistä on saanut oman yhteisen ulkoilukartan.

Retkeily ja luonnossa liikkuminen ovat olleet viime vuosina huimassa kasvussa. Keski-Suomen kansallispuistot houkuttelivat kesällä 2019 ennätysmäärän retkeilijöitä. Myös puistojen palveluja on parannettu edelleen käynnissä olevassa investointihankkeessa, ja nyt neljä niistä on saanut oman yhteisen ulkoilukartan.

Juuri ilmestynyt ulkoilukartta kattaa Etelä-Konneveden, Leivonmäen, Isojärven ja Pyhä-Häkin kansallispuistot yhdellä kaksipuolisella karttalehdellä. Kartta on painettu vedenkestävälle ja repeämättömälle materiaalille, joka kestää käyttöä maastossa vaihtelevissa säissä. Näistä kansallispuistoista ei ole ollut aikaisemmin saatavilla painettua ulkoilukarttaa.

Etelä-Konnevedellä on sekä laajoja järvenselkiä että saarten sokkeloita. Rautalammin ja Konneveden rajamailla sijaitseva puisto on suosittu melonta- ja veneilykohde, jossa suojaa tarjoavat retkisatamat. Kansallispuiston mannerosaa luonnehtivat metsäiset kalliomäet, joille nousee korkeuseroiltaan haastavia retkeilyreittejä.

Leivonmäen upeat männikköiset harjumaastot sekä laajat suoalueet Joutsassa tarjoavat helppokulkuisia polkuja ja pitkospuita koko perheelle.

Isojärven kuusikkoiset maisemat, jylhät kalliot ja rotkot Kuhmoisissa olivat vuosikymmeniä sitten savottajätkien kotikenttä. Heidän lapiolla tasoittamiaan polkupyöräteitä mukailee nyt muun muassa uusi maastopyöräilyreitti.

Pyhä-Häkissä Saarijärvellä humisevat Etelä-Suomen komeimmat vanhat metsät. Yli 400-vuotiaiden kilpikaarnaisten mäntyjen palokorot muistuttavat menneistä metsäpaloista ja ihmisen pienuudesta.

Maastotietojen lisäksi karttaan on merkitty muun muassa reitit ja muut retkeilypalvelut sekä ruokailu- ja majoituspaikat. Kartan alueelta on valittu kymmenen nähtävyyttä tai kokemusta, joista on kerrottu muutamalla lauseella kartan reunuksessa suomeksi ja englanniksi. Kartan mittakaava on hyvin suomalaiseen metsämaastoon sopiva 1:25 000 (1 cm kartalla = 250 m maastossa).

Tuotetiedot

 • Ulkoilukartta Etelä-Konnevesi Leivonmäki Isojärvi Pyhä-Häkki, 1:25 000
 • taitettu, vedenkestävä kartta
 • koko avattuna 100 × 70 cm
 • suositushinta 18,00 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

Mikko Lantz
tuotepäällikkö, Karttakeskus
mikko.lantz(at)karttakeskus.fi

Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin autoilun, matkailun, retkeilyn kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Karttakeskus on osa Tapio-konsernia. Merkittävät brändimme ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

 

Uutuuskirja johdattaa Suomen hienoimmille retkipaikoille

retkipaikkaetukansi

16.10.2019 Lehdistötiedote

Retkipaikka – uudet seikkailut esittelee 80 kotimaista retkikohdetta ja -reittiä

Vesiputouksia, kristallinkirkkaita järviä, harjupolkuja, vanhan metsän hiljaisuutta, puronvarren linnunlaulua ja tunturipaljakan tuulta – tämä Karttakeskuksen ihana opaskirja on täynnä tuoksua ja tunnelmaa suomalaisesta luonnosta.

Luontoretkeilyn lisääntynyt suosio on kasvattanut kansallispuistojen ja retkeilyalueiden kävijämääriä. Suomessa on paljon myös pienempiä ja tuntemattomampia retkeilykohteita, jotka tarjoavat kävijöilleen elämyksiä, luonnonrauhaa ja retkeilyn iloa.

Karttakeskuksen julkaisemassa uutuuskirjassa esitellään kaikkiaan 80 retkeilykohdetta kaikkialta Suomesta. ”Kohteiden valinnassa on huomioitu alueellisen tasapainon ja kohteiden monipuolisuuden lisäksi kestävyys. Kirjan retkipaikkoihin johtavat valmiit reitit, joilla pysyttelemällä jokainen retkeilijä voi itse ehkäistä luonnon kulumista” kertoo kirjan päätoimittaja Jonna Saari.

Suositun Retkipaikka-sivuston kirjoittajat esittelevät kirjassa suosikkipaikkojaan kaikkialta Suomesta. Mukana kirjoitustyössä on ollut kaikkiaan 27 retkeilijää. Kokeneiden retkeilijöiden tekstit ja kuvat nostattavat retkikuumetta, ja kirjan hyvät kartat johdattavat perille.

”Kirjan tavoitteena on auttaa suomalaisia vahvistamaan omaa luontosuhdettaan madaltamalla kynnystä lähteä luontoon. Uskomme, että vahva suhde luontoon lisää halua suojella omaa elinympäristöä.” sanoo Jonna Saari. Suomen luonnossa riittää ihmeteltävää ja koettavaa kaikenlaisille retkeilijöille kaikkina vuodenaikoina.

Retkipaikka on Suomen johtava luontomatkailu- ja outdoormedia, ja se tavoittaa eri kanaviensa kautta noin miljoona ihmistä vuodessa. Sivustolla luonnossa liikkujat ympäri maan esittelevät suosikkiretkikohteitaan kuvin ja retkitarinoin sekä karttalinkkien kera, innostaakseen myös muita lähtemään retkelle luontoon.

Kansikuva ja malliaukeamat

Tuotetiedot

 • Jonna Saari (toim.)

 • Retkipaikka – Uudet seikkailut

 • ISBN 978-952-266-601-7

 • nidottu pehmeäkantinen kirja

 • 176 sivua, koko 17 × 21 cm

 • suositushinta 29,00 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

Aino Wuolijoki
kustannuspäällikkö, Karttakeskus
aino(piste)wuolijoki(at)karttakeskus(piste)fi

Karttakeskus

Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin autoilun, matkailun, retkeilyn kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Karttakeskus on osa Tapio-konsernia. Merkittävät brändimme ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

 

Itä-Suomen teos täydentää kansallispuistojen opassarjan

retkipaikkaetukansi

15.10.2019 Lehdistötiedote

Itäisen Suomen kansallispuistot tutuiksi tekevä kirja saattaa Karttakeskuksen suositun opassarjan valmiiksi. Se johdattaa luontoretkille kotimaamme metsiin, harjuille, soille ja vesistöjen äärelle aina Saimaan järvimaisemista Pohjois-Karjalan rajaseudulle ja Kainuun korpiin saakka.

Huimaa suosioita juuri nyt nauttivien Suomen kansallispuistojen merkityt reitit ja hyvät palvelut ovat tuoneet retkeilyn pariin myös vähemmän luonnossa liikkuneita. Kansallispuistot tutuiksi -Facebook-ryhmän perustaja, luonto-ohjaaja Pepe Forsberg sekä Mikko Sorsa ovat koonneet opassarjaan parhaat elämykset ja vinkit kaikista puistoista.

"Kirjasarjan teko oli palkitseva prosessi, jossa kirjoittajille annettiin retkeilyyn sopivan vapaat kädet ja työrauha. Uskomaton määrä ihmisiä auttoi meitä pääsemään tavoitteeseemme, minkä uskon näkyvän Kansallispuistot tutuiksi -oppaissa rikkaana ja mielekkäänä lukukokemuksena. Teoksissa on mukana fiilikset omilta retkiltämme kaikista Suomen neljästäkymmenestä kansallispuistosta", kertoo Pepe Forsberg.

Sarjan neljä opaskirjaa kertovat muun muassa puistojen luonnosta, eliölajeista ja historiasta. Oman retken suunnittelua helpottavat käytännön vinkit parhaista retkikohteista ja reiteistä, kulkuyhteyksistä sekä puistojen säännöistä. Kansallispuistojen kartat sekä lähtöpaikkojen osoitetiedot auttavat löytämään perille sykähdyttävien luontoelämysten äärelle.

Jokaisen kansallispuiston yhteydessä on QR-koodi, jonka skannaamalla saa käyttöön lisää sisältöjä oman retkisuunnitelman tueksi. Tarjolla on videoita, retkivinkkejä, linkkejä säätietoihin ja joukkoliikenteen aikatauluihin. Lisäsisältöjen avulla kirja pysyy ajan tasalla, mikäli puistoissa tapahtuu muutoksia.

Kansallispuistot tutuiksi Itä-Suomi -kirjassa on mukana seuraavat kansallispuistot: Leivonmäki, Etelä-Konnevesi, Linnansaari, Kolovesi, Koli, Patvinsuo, Petkeljärvi, Hiidenportti ja Tiilikkajärvi.

Tuotetiedot

 • Pepe Forsberg ja Mikko Sorsa

 • Kansallispuistot tutuiksi Itä-Suomi, retkeilijän opas

 • sidottu, flexokantinen kirja

 • 144 sivua, koko 17 × 21 cm

 • suositushinta 17,00 €

Kansikuvat

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

Mikko Lantz
tuotepäällikkö, Karttakeskus
mikko(piste)lantz(at)karttakeskus(piste)fi

 

Drink Nordic keräsi Pohjolan parhaat drinkkimestarit yhteen – tältä näyttää pohjoismainen cocktail nyt


14.10.2019

Pohjoismaiset baarimestarit, baarit ja drinkit ovat nousussa maailmalla. Maiden rajat ylittävä yhteistyö konkretisoituu Laura Hujasen ja Eetu Topon perustamassa Drink Nordic -projektissa, johon osallistui lähes sata baarimestaria ympäri Pohjolaa.

Lokakuun alussa julkistetulla arvostetulla The World’s 50 Best Bars -listalla nähtiin kaksi pohjoismaista baaria: Oslossa sijaitseva HIMKOK ja tukholmalainen Tjoget. Molemmat baarit paransivat sijoitustaan viime vuodesta. Baarimestarien baarimestariksi valittiin puolestaan norjalainen ​Monica Berg​.

Pääsy arvostetulle listalle ei ole sattumaa, sillä Pohjoismaissa on aktivoiduttu tekemään yhteistyötä yli maiden rajojen kansainvälisen tunnustuksen saavuttamiseksi. Tästä on esimerkkinä muun muassa Facebookissa toimiva Nordic Bartender Community, jonka 2000 jäsentä jakavat aktiivisesti tietoa toisilleen.

Koska pohjoismainen baariyhteisö on kansainvälisessä mittakaavassa pieni, näyttelee yhteistyö suurta roolia. "Maan rajojen yli tapahtuva baarimestariyhteistyö on voimistunut parin viime vuoden aikana. Omasta tekemisestä ollaan ylpeitä ja taitoa täältä löytyy. Nyt pitäisi luoda selkeämmät yhteiset suuntaviivat, jonka avulla pyritään maailmalle yhtenä rintamana", Drink Nordic -projektia vetävät ​Laura Hujanen​ ja ​Eetu Topo​ sanovat.

Lasissa koivua, puolukkaa ja akvaviittia

Paikallisuus on tärkeässä roolissa pohjoismaisissa drinkeissä. Pohjolan drinkkimestareiden käsissä cocktaileiksi taipuvat koivun lehdet, männyn havut sekä metsien ja soiden marjat.Snapsina tunnettu akvaviitti ja paikalliset ginit ovat pohjoismaisten drinkkien selkäranka.

Drink Nordic -projektin puitteissa on kerätty yli sata ammattilaisten valitsemaa drinkkireseptiä Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. "Tavoitteenamme on ollut tehdä pohjoismaista drinkkiosaamista näkyväksi ja helpommin lähestyttäväksi", Hujanen summaa.

Vuosi sitten käyntiin polkaistu projekti realisoituu lokakuussa julkaistavana Drink Nordic-drinkkikirjana ja -nettisivustona, jonne kerätään jatkossakin pohjoismaisia reseptejä, vinkkejä ja tarinoita. "Olemme halunneet luoda pohjoismaisille baarimestareille kanavan, jossa he voivat tuoda esiin omaa osaamistaan kansainvälisessä mittakaavassa", Topo kertoo.

Lisätietoa
Laura Hujanen, puh. 050 4686 716
Eetu Topo, puh. 050 5369 089
hello@drinknordic.com
www.drinknordic.com

 

ParasKartta -tulostepalvelun käyttö päättyy 23.4.

17.4.2019

Karttakauppa.fi -verkkokaupan yhteydessä olevan ParasKartta -tulostepalvelun käyttö päättyy 23.4.2019. Karttakeskus on uusimassa tulostepalvelukonseptiaan ja uudistettu palvelu suunnitellaan avattavaksi vuonna 2020.

Nyt poistuva ParasKartta on ollut Karttakeskuksen ylläpitämä räätälöityjen karttojen verkkotilauspalvelu. Palvelusta on voinut voi tilata esimerkiksi karttatulosteen omalla vapaalla aluerajauksella ja materiaalivalinnalla.

 

Uutuuskirja johdattaa retkeilijät perinteisten eräruokien valmistukseen

27.3.2019

Perinteisiä eräruokia opastaa valmistamaan leipää metsässä ilman uunia, neuvoo niksit ruoan säilömiseen eräretkiä varten sekä antaa satoja reseptejä erilaisten eräruokien valmistamiseen. Eräperinteiden ja retkiruoanlaiton grand old manin Turkka Aaltosen reseptit ja ruuanvalmistustavat ja Martti Arkon kuvitus tuovat lämpimän tuulahduksen takavuosien todellisista eräoppaista.

Turkka Aaltonen on ollut aikaansa edellä ja kirjoittanut hyönteissyönnistä jo viime vuosituhannella. Perhosentoukat voissa paistettuina ja suolalla sekä peltotaskuruohon siemenillä maustettuina maistuivat herkullisilta.

Perinteiset eräruoat ovat yleensä yksinkertaisia, mutta retkiolosuhteet on osattava ottaa huomioon. Reseptit eivät ole turhantarkkoja ja ohjeita on helppo muokata saatavilla olevien ainesten ja mahdollisuuksien mukaan. Kirja antaa myös paljon vinkkejä ruokalistan täydentämiseen luonnonantimilla, kuten erilaisilla kasvinosilla ja sienillä.

Retkeilytoimittaja Joppe Ranta on valinnut vuosikymmenten varrelta Aaltosen resepteistä osuvimmat ja päivittänyt niistä herkullisen kokonaisuuden nykypäivän ennakkoluulottomalle eräkokille. ”Turkka Aaltosen opit ovat kulkeneet matkassani jo kolmenkymmenenviiden vuoden ajan, ja onkin upeaa, että voin nyt olla niiden sanansaattaja uudelle sukupolvelle.” Ranta iloitsee.

Kirjan reseptit on koottu kahdeksaan lukuun, kuten metsäriistaan, linturuokiin, kalaherkkuihin sekä erilaisiin juomiin – unohtamatta tietenkään eräklassikoita ja erikoisuuksia, joista Aaltonen on tunnettu. Tästä kirjasta monipuolinen eräkokkaaja voi poimia myös majavanhännän paisto-ohjeet, vinkit vadelmaolueen tai pemmikaanin tekoon.

Lukunäyte     Kansikuva

Tuotetiedot

 • Turkka Aaltonen (tekstit)

 • Martti Arkko (kuvat)

 • Joppe Ranta (toim.)

Perinteisiä eräruokia

 • ommeltu kovakantinen kirja

 • 144 sivua, koko 19 × 19 cm

 • suositushinta 27,00 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

Aino Wuolijoki
kustannuspäällikkö, Karttakeskus
aino (piste) wuolijoki (at) karttakeskus (piste) fi
puh. 050 564 7684

 

Ilmatilauudistus voimaan huhtikuussa 2019

11.3.2019

Suomessa astuu voimaan ilmatilauudistus huhtikuussa 2019. Kaikki ANC-siviili-ilmailukartat tullaan uusimaan voimaantulopäivällä 25.4.2019, ja uudet kartat ovat saatavilla 4.4.2019 alkaen. 26 APR 2018 voimaan astuneet kartat ovat myynnissä ilmatilauudistukseen saakka.

 

Loisto Mariner uudistuu veneilykaudelle 2019

8.2.2019

Karttakeskus esittelee Helsingin venemessuilla Loisto Mariner -navigointisovelluksen uuden version. Sovelluksen uusina ominaisuuksina julkaistaan harppityökalu ja AIS-toiminnallisuus. Loisto Marinerin kehitystyö jatkuu myös venemessujen jälkeen, ja keväällä 2019 sovellukseen julkistetaan vielä joukko uusia ominaisuuksia.

Loisto Mariner on Suomen meri- ja järvialueilla liikkuville veneilijöille tarkoitettu helppokäyttöinen navigointisovellus. Sovelluksen meri- ja maastokarttanäkymät muistuttavat ulkonäöltään painettua karttaa. Loisto Mariner sisältää Suomen merialueiden sekä suurimpien sisävesien tarkat vektorimuotoiset merikartat, jotka perustuvat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin  (ent. Liikennevirasto) alkuperäisaineistoon. Mukana on myös koko Suomen kattava tarkka vektorimuotoinen maastokartasto, joka perustuu Maanmittauslaitoksen aineistoon. Yhdistelmäkartassa merikartta on täydennetty maastokartan tiedoilla, jolloin kartalle saadaan esille enemmän yksityiskohtia. Ympäristön hahmottamista helpottaa 3d-näkymä, jonka ansiosta karttaa voi katsella myös lintuperspektiivistä.

Sovelluksen muita ominaisuuksia ovat muun muassa omien paikkojen ja reittien luominen, vierassatamien palvelutiedot ja reaaliaikaiset sääennusteet

Sovelluksen suunnittelussa on ollut mukana veneilyn asiantuntijoita sekä Karttakeskuksen omassa tuotekehitystiimissä että avustaneessa testiryhmässä. Loisto Mariner on saatavilla latauskaupoista sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmiin.

 

Karttakeskus vaihtaa logistiikkapartneria

17.1.2019

Karttakeskuksen Karttakauppa.fi-verkkokaupan logistiikkapalveluita tarjoava partneri vaihtuu helmikuun alussa. Tästä aiheutuu 17.1. alkaen noin kolmen viikon kestävä häiriö Karttakaupan toimitusajoissa. Kyseisenä aikana tilausten toimitusajat saattavat olla normaalia pidempiä.

Seuraavien tuotteiden ja tuotealueiden toimitusajat eivät muutu normaalista:

 • Paraskartan karttatulosteet

 • GT Reittikartat

 • Erilaiset kestokarttatuotteet

 • Maanmittauslaitoksen maastokartat

 • Erilaiset digitaaliset tuotteet (PowerPoint / Illustrator/Digikoulukartat)

Seuraavien tuotteiden ja tuotealueiden toimitusajat saattavat pidentyä normaaliin nähden:

 • Ulkomaiset tiekartat, kaupunkikartat ja kartastot kustantajilta: Hallwag, Michelin, Jana Seta

 • Moottorikelkkakartat Pohjois-Suomi

 • Ilmailukartat poislukien niiden kestokarttaversiot

 • Karttapallot

Muiden kuin yllämainittujen tuotteiden kohdalla saatavuus vaihtelee häiriön aikana.

Postitamme toimistomme käsivarastosta tuotteita niin kauan kuin niitä riittää. Jos asiakas tilaa tuotteen jonka toimitus viivästyy varastonsiirron takia, lähetämme tilauksessa annettuun sähköpostiin viestin, jossa toimitusaika-arvio kerrotaan.

Pahoittelemme asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvia viivästyksiä! Tiedustelut : myynti@karttakeskus.fi