Karttakauppa.fi

Karttakeskuksen uudet lähettiläät


27.9.2017

Kartat ja karttatuotteet saavat lisää tuulta alleen, kun Marinella Himari ja Joppe Ranta aloittavat Karttakeskuksen lähettiläinä. Molemmat uudet ambassadorit ovat hyvin tunnettuja toimijoita ja arvostettuja outdoor-persoonia tahoillaan, joten yhdessä he tuovat kattavan kokemuksensa luonnossa liikkumisesta ja laajan retkeilytietouden kaikkien kartantarvitsijoiden käyttöön.

Tässä projektissa Marinellaa ja Joppea yhdistävät vahva ammattiosaaminen ja ennen kaikkea suuri rakkaus karttoihin. He molemmat ovat jo vuosia keräilleet karttoja ja saattavat viihtyä pitkiäkin aikoja vain karttoja tutkiskelemassa, olematta edes lähdössä mihinkään.

Marinella Himari on Pohjois-Savon havumetsistä Italian kautta helsinkiläistynyt kalanainen ja kulkuri, joka matkustaa maailman luontokohteiden ja tulisten katukeittiöiden perässä. Hän pitää huippusuosittua Kaukokaipuu-matkablogia ja on sen tiimoilta haluttu kirjoittaja ja vierailija monessa muussakin yhteydessä. Parhaillaan Marinella tuottaa ja kirjoittaa Ulkoministeriön Matkustusturvallisuus-sivustolle Reissaa fiksusti -juttusarjaa ja ylläpitää Instagramista tuttua @suomiretki-tiliä.

Marinellalla on pilke silmäkulmassa ja utelias luonne. Kirjoittaminen ja kuvaaminen ovat vahvasti veressä, eivätkä reppu tai askel paina, kun hän suuntaa kohti maailman luontokohteita, uusia kaupunkeja tai kotimaan kansallispuistoja. Oli matkakohde mikä tahansa, ei nainen koskaan lähde reissuun ilman kättä pidempää: "Paperikartasta ei katkea virta, vaikka matkaajasta saattaakin pitkän päivän päätteeksi loppua puhti".

Joppe Ranta on arvostettu retkeilyperinteiden sanansaattaja ja turvallisen retkeilyn apostoli. Hän on kotoisin Vantaan Tikkurilasta, jossa nuoren majanrakentajan tie vei retkeilyn pariin partiossa ja isovanhempien kanssa vietetyt mökkikesät sekä samoilut itähämäläisissä metsissä, toivat syvän kiintymyksen luontoon. Ensimmäisen oman karttalaukkunsa hän sai jo alle kymmenen vanhana ja siitä lähtien on kartta ollut kaverina metsäretkillä, mutta myös matkoilla ja maanteillä.

Pari vuosikymmentä retkeilytoimittajana on tuonut Jopen tutuksi monille retkeilylehtien ja -sivustojen lukijoille. Nykyisin hänet tunnetaan myös Retkinikkarina, joka on brändi, titteli ja nettisivusto retkeilyaiheista sisältöä varten. Nimi on peräisin muutaman vuoden takaa TV2:sen Erätulilla-ohjelmasta, jossa hän toimitti niksi- ja vinkkiosiota. Ohjelmassa hän esimerkiksi valmisti aterinkuivainpurkeista risukeittimen, joka oli osaltaan nostamassa risukeittimien vahvaa buumia Suomeen. Yhtä luontevasti kuin Joppe mielletään risukeittimien ja erätaitojen puolestapuhujaksi, istuu kartta tiukasti hänen kädessään.

Jopen mielestä perinteinen kartta on edelleen toimivin käyttöliittymä metsäretkillä ja matkailussa, jonka tarjoama valtava informaatiosisältö auttaa reitin löytämisessä ja päämäärän saavuttamisessa. Retkinikkari Joppe Ranta siteeraakin mielellään Karttakeskuksen mainoslausetta 1980-luvulta, koska se hänen mielesstään pitää edelleen täysin paikkansa: "Kotimainen kartta pitää oikealla tiellä".

Marinella ja Joppe tulevat jakamaan omien kanaviensa kautta karttatietoutta. Tulossa on kuvia kartankäyttötilanteista ja videovinkkejä kartanvalintaan. Nämä ja kaikki muutkin kiinnostavat ja hyödylliset karttajutut löytyvät #karttakeskus-aihetunnisteella.

”Olemme Karttakeskuksella erittäin iloisia saadessamme Marinellan ja Jopen karttalähettiläiksi. Heidän kauttaan kartat ja niiden merkitys avautuu meille kaikille uusina oivalluksina. He tuovat mukanaan myös mielenkiintoisia lisävinkkejä karttojen käyttöön autoilun, matkailun ja ulkoilun saralla. ” Kommentoi alkavasta yhteistyöstä Karttakeskuksen myyntipäällikkö Marjut Sinivuo.

Seuraa ja viihdy:
@nellahimari
www.kaukokaipuumatkablogi.net

@jopperanta
@retkinikkari
www.retkinikkarintarinat.fi

@karttakeskus
#karttakeskus


Kaikki uutiset »