Karttakauppa.fi

Loisto Mariner uudistuu veneilykaudelle 2019


8.2.2019

Karttakeskus esittelee Helsingin venemessuilla Loisto Mariner -navigointisovelluksen uuden version. Sovelluksen uusina ominaisuuksina julkaistaan harppityökalu ja AIS-toiminnallisuus. Loisto Marinerin kehitystyö jatkuu myös venemessujen jälkeen, ja keväällä 2019 sovellukseen julkistetaan vielä joukko uusia ominaisuuksia.

Loisto Mariner on Suomen meri- ja järvialueilla liikkuville veneilijöille tarkoitettu helppokäyttöinen navigointisovellus. Sovelluksen meri- ja maastokarttanäkymät muistuttavat ulkonäöltään painettua karttaa. Loisto Mariner sisältää Suomen merialueiden sekä suurimpien sisävesien tarkat vektorimuotoiset merikartat, jotka perustuvat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin  (ent. Liikennevirasto) alkuperäisaineistoon. Mukana on myös koko Suomen kattava tarkka vektorimuotoinen maastokartasto, joka perustuu Maanmittauslaitoksen aineistoon. Yhdistelmäkartassa merikartta on täydennetty maastokartan tiedoilla, jolloin kartalle saadaan esille enemmän yksityiskohtia. Ympäristön hahmottamista helpottaa 3d-näkymä, jonka ansiosta karttaa voi katsella myös lintuperspektiivistä.

Sovelluksen muita ominaisuuksia ovat muun muassa omien paikkojen ja reittien luominen, vierassatamien palvelutiedot ja reaaliaikaiset sääennusteet

Sovelluksen suunnittelussa on ollut mukana veneilyn asiantuntijoita sekä Karttakeskuksen omassa tuotekehitystiimissä että avustaneessa testiryhmässä. Loisto Mariner on saatavilla latauskaupoista sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmiin.