Gran Canaria retkeilyopas

40 kauneinta vuoristo- ja rantareittiä pienoismantereella

Gran Canaria retkeilyopas

40 kauneinta vuoristo- ja rantareittiä pienoismantereella

22,90€ (ALV 10%)

Toimitusaika: n. 4-6 arkipäivää

kpl

Gran Canariaa kutsutaan pienoismantereeksi sen monipuolisten maisemien ansiosta. Ei ole sattumaa, että auringonpalvojat ovat löytäneet saaren, jonka rantadyynit hakevat vertaisiaan. Gran Canaria on kuitenkin paljon muutakin kuin aurinkoa, rantaa ja hotellikeskittymiä: saaren luoteisosassa rantakalliot putoavat 800 metriä mereen, keskiosissa kohoavat vuoret ja palmukeitaitten lisäksi kasvillisuus kattaa subtrooppisia laaksoja ja vuoriston mäntymetsiä.

Rauhaa etsivä suuntaa saaren sisäosiin, jossa on 1000 kilometrin pituudelta vaellusreittejä, mutta jossa oleilee vain muutama prosentti saaren asukkaista tai vierailijoista. Reitit ovat suurelta osin pian espanjalaisvalloituksen jälkeen muulien kanssa liikkuneille maanviljelijöille tehtyjä polkuja, joita kutsutaan kuninkaallisiksi teiksi eli Caminos Reales. Rantareitit paljastavat vähemmän tunnettuja kohteita myös turistialueiden tuntumasta, ja harjanteille nouseminen palkitaan huimilla näköaloilla.

Oppaan reittikuvaukset sisältävät kaiken tarpeellisen tiedon, jotta matkailijan on helppo valita itselleen sopiva kokonaisuus retkeilykokemuksen määrästä riippumatta. Jokaisen reitin yhteydessä kerrotaan perustiedot reitin vaativuudesta, korkeuseroista, reittien kestoista, joukkoliikenteestä ja lähestymisistä, palveluista sekä muuntelu- ja yhdistämisvaihtoehdoista. Vaikka vastuu turvallisuudesta on aina loppujen lopuksi vaeltajalla itsellään, reittikuvausten yhteydessä kerrotaan selkeästi mahdollisista vaaranpaikoista. Sanallisten kuvausten tukena toimivat yksityiskohtaiset reittikartat. Retkien vaativuudesta saa kuvan myös korkeusprofiilien avulla, ja reittikuvausten yhteydessä ilmoitetaan myös keskimääräiset vaellusajat, jotka hyvin vaihtelevissa, osin vuoristoisissakin, oloissa kertovat enemmän kuin pelkät reittien pituudet. Oppaan 40 reitin joukosta löytyy runsaasti helppoja ja keskivaativia vaihtoehtoja sekä muutama erityisen huima vaellus, joita suositellaan vain vankan vuoristovaelluskokemuksen omaaville.

Gran Canarian vaellusopas kuuluu saksalaisen Rotherin luotettavaan retkeilyopassarjaan. Käännös perustuu uusimpaan painokseen, joka on perusteellisesti uudistettu.
Oppaassa mukana:
- 40 reittiä muutaman tunnin kävelystä vaativiin vuoristovaelluksiin
- Jokaisen reittikuvauksen yhteydessä selkeä karttaote ja korkeusprofiili ja kuvitusta sekä tarkat perustiedot mm. vaativuudesta, korkeuseroista, reittien kestoista, ruokailu- ja majoitusmahdollisuuksista
- Vaelluskartat mittakaavassa 1:50 000 tai 1:75 000
- Yleiskartat mittakaavassa 1:325 000 tai 1:550 000
- Asiantunteva kirjoittaja, jolla omakohtaista kokemusta kaikista reiteistä
- Yleistietoa Gran Canariasta, saaren retkeilyolosuhteista ja pohjois- ja eteläosien erityispiirteistä
- Selkeät käyttöohjeet, vinkkejä aktiiviloman ajanvietteiksi sekä käytännön matkailutietoa ja mm. retkeilyalueiden tuntumassa sijaitsevien majoituspaikkojen osoitteita
- Saksankielinen alkuteos Rotherin luotettavasta vaellusopassarjasta
Gran Canaria retkeilyopas
40 kauneinta vuoristo- ja rantareittiä
- tekijä Izabella Gawin, käännös Eeva Mäkelä
- koko 12 x 17 cm
- pehmeäkantinen, 168 sivua

Saatavana myös e-kirjana Elisan tai Ellibsin kautta!

Lue myös juttu Voicen sivulta!

Karttakeskus

11,5 x 16,5 cm

Izabella Gavin

168

Eeva Mäkelä

nidottu

fin

48.29

2013

978-952-266-180-7

2013

9789522661807

F203145

n. 4-6 arkipäivää

SUOSITTELEMME

Klubihinta
Klubihinta